Magasin

Hans originalfoton av Greta Garbo blir exklusiv konst

Hans originalfoton av Greta Garbo blir exklusiv konst

Kollektionen "Garbo by Nordin" är en hyllning till Greta Garbo; fyra verk där unika originalbilder på Hollywood-stjärnan blandas med illustrationer och fragment av hennes exklusiva autograf. De grafiska bladen är numrerade och signerade och finns bara hos NOA Gallery. Konstnären och kreatören Lars Nordin har troligen världens största privata samling med originalfoton av Greta Garbo. Här ingår bilder av Hollywood-fotografer som Ruth Harriet Louise och Clarence Sinclair Bull – två av få personer som tilläts komma filmstjärnan nära. Originalfotona visades under sommaren 2016 på Fotografiska; "Bilden av Garbo" – en utställning som gjorde stor succé. Dessutom har Lars Nordin Greta Garbos autograf, vilken räknas som 1900-talets i särklass svåraste namnteckning att få tag på:

– Hon skrev aldrig autografer, inte ens till sina närmaste. Ingen vet varför, berättar Lars Nordin.

Kollektionen "Garbo by Nordin" är en kärleksfull hyllning till Greta Garbo och fotograferna som plåtade henne. Konst i mixed media där originalfoton på Greta Garbo ofta blandas med hennes exklusiva autograf.

– Jag använder mina originalbilder på Garbo och hennes handskrivna brev som en del i min konstproduktion. Jag blandar alltid in material som jag själv har gjort för att skapa en ny kontext. Med egna målningar, foton och illustrationer byggs bilderna upp. Och jag gillar att ta med fragment av originalautografen, eftersom jag äger den!

Upptäck Lars Nordins konst

Mata Hari Colour (108 cm x 140 cm)
2-7 arbetsdagar
fr. 16900 kr
Greta, Italy Blue (108 x 135 cm)
2-7 arbetsdagar
fr. 16000 kr
Mata Hari Colour (53 x 65 cm)
2-7 arbetsdagar
fr. 4200 kr
To Sinclair With Love
2-7 arbetsdagar
fr. 2900 kr
Logga in
Välj land
sweden Sverige europe EU norway Norge finland Finland