2-7 arbetsdagar

Veruschka and Gordon Parks New York

12000 kr

Antal:

Lägg i kundvagnen
2-7 arbetsdagar - Fri frakt & fria returer
 • Specifikationer
 • Storlek (B, h, d): 56 x 76 cm
  Storlek inramad (B, h, d): 73 cm x 52 cm levereras med guldram och reflexfritt glas
  Upplaga: 25 numrerade och signerade exemplar
  Kategori: Foto
  Teknik: Foto
  Tillverkad på: Hahnemühle Fine Art Baryta
 • Produktbeskrivning
 • Veruschka and Gordon Parks New York - Fotografi

  Bilden togs i New York 1965. Fotografen och filmaren Gordon Parks och en av de första supermodellerna, Verushka, träffades av en slump i Leif-Erik Nygårds studio i Carnegie Hall. Gordon Parks dokumenterade sociala orättvisor, rasism och segregation i USA samtidigt som han gjorde modereportage för Vogue. Verushka var född tysk grevinna, Vera von Lehndorff-Steinort, på ett ostpreussiskt gods. Hennes far var officer, anslöt sig till den tyska motståndsrörelsen och var en av de som avrättades efter det misslyckade attentatet på Hitler i juli 1944. Familjen tvingades att se på avrättningen och Verushka, hennes systrar och mamma tillbringade resten kriget i arbetsläger. Verushka och Leif-Erik Nygårds blev vänner när båda var unga och panka i New York. Samma år som bilden togs reste Gordon Parks till London för att fotografera Winston Churchills begravning och Verushka åkte till London för att spela in filmen “Blow up” av Michelangelo Antonioni. Gordon Parks regisserade senare långfilmen “The learning tree” och “Shaft”, den första så kallade blaxploitationfilmen. Han regisserade, skrev, komponerade musik och räknas idag till en av USA:s viktigaste fotografer.
  - Vi hade en speciell kontakt, han var uppvuxen bland svenskättlingar i Kansas. Jag gillade verkligen honom och vi blev vänner.
  De mjuka färgerna förstärker känslan av optimism och intimitet i bilden.
  Fotografiet säljs i en exklusiv upplaga på 25 exemplar där varje exemplar är signerat och numrerat. Dessutom finns det en text på baksidan som berättar historien kring bilden. Fotografiet är 50 x 70 centimeter.
 • FAQ
  • Fri frakt
   Leverans sker med Postnord och är kostnadsfri inom Sverige. Normal leveranstid är mellan 2 - 7 vardagar. Vill du handla av oss och få leveransen till utlandet mailar du till oss på kundservice@noagallery.se och berättar vad du är intresserad av samt din adress så återkommer vi med kostnaden för frakt till utlandet.
  • Fria byten & returer

   Fria returer och återbetalning

   På noagallery.se har vi fria returer. Som konsument har du rätt till 14 dagars ångerrätt från den dagen du tar emot din order, enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela NOA Gallery det inom 14 dagar från mottagandet av den beställda produkten (ångerfristen). När vi har tagit emot och godkänt din retur betalas dina pengar tillbaka till samma konto du betalade med, vilket sker senast inom 14 dagar från meddelande om utövande av ångerrätt. Klarna skickar även en uppdaterad faktura på e-post till dig.

  • Säker betalning
   Genom Klarna kan du använda en mängd olika betalningsalternativ och du kan vara säker på en säker hantering. 
Frakt: Klass 1

Se fler konstverk

Andra köpte även

Abborre
2-7 arbetsdagar
2850 kr
Bagaren
2-7 arbetsdagar
3400 kr
Lemontree

Nyhet

2-7 arbetsdagar
800 kr
Logga in
Välj land
sweden Sverige europe EU norway Norge finland Finland