Sköna hem älskar personliga hem med vacker konst, och vi vet hur mycket rätt tavla på väggen kan lyfta känslan i inredningen. Konstens betydelse för inredningen som helhet är en trend som bara ökar i styrka. Därför har vi startat vår konstklubb! Alla verk i konstklubben är tillverkade i begränsad upplaga, numrerade och signerade av konstnären. Verken är tryckta med högkvalitativa konstgrafiska tekniker men eftersom trycken är gjorda i en upplaga blir priserna överkomliga för fler. Du kan beställa verken nedan och väljer enkelt om du vill addera en ram direkt till ditt verk.

Betty Cristine Fog

Betty Cristine Fog är född 1951 i Danmark, och arbetar med fotografi, kollage och fotogravyr. I bildspråket syns rötter i klassiskt modefotografi. Hon utbildade sig på Kolding Design School i Danmark på 1970-talet. Hon har även arbetat som modedesigner och stylist. I dag bor hon på Fyn i Danmark tillsammans med sin man, konstnären Kjeld Ulrich. I sina verk återkommer Betty Cristine Fog ofta till motsatsförhållanden – nära och fjärran, gammalt och nytt, mystiskt och ordinärt, verkligt och fiktivt – och hon försöker att hitta en balans mellan harmoni och disharmoni. "Det roligaste med mitt arbete är när jag lyckas med ett verk och allt faller på plats".

Om konstverken

 • Signerade och numrerade fotokollage/Pigment print. Det finns endast 200 exemplar av varje motiv.
 • Tryckta på Fine Art Velvet Balder 265 gram

Cecilia Sikström

Konstnären och grafikern Cecilia Sikströms är född 1962 i Lycksele. Hon är utbildad vid Nyckelviksskolan, Lidingö 1982-1983, målarskolan Idun Lovén 1983-1985 och Kungliga Konsthögskolan 1985-1990. Hennes verk kretsar kring porträtt av ikoniska kvinnogestalter som Marie Antoinette, Marlene Dietrich, Ingrid Bergman och Frida Kahlo. Hon tillhör den första generationen konstnärer som är uppvuxen med TV och som barn uppslukades hon av amerikanska filmer och började tidigt att teckna Hollywoodstjärnor som fascinerade henne. Hon intresserar sig för människans anatomi och rörelser och tycker att det är roligt att gestalta en tolkning av en annan människa – så som hon gör när hon målar porträtt. I porträtten av kända kvinnor kan man hitta både drag av konstnären själv och hennes familj.

Om konstverken

 • Signerade och numrerade grafiska blad/litografier. Det finns endast 250 exemplar av varje motiv. 

Joakim Allgulander

Joakim Allgulander är född 1965 i Stockholm och utbildade sig på Ölands folkhögskola och Konstfack. Numera är han verksam i London. Han arbetar multidisciplinärt med måleri, grafik, installationer och skulpturer. Utopiska drömmar, natur och undergångsromantik är återkommande teman i hans konstnärskap. Färgpaletten är ofta avskalad – och sepiafonder är ett signum. Joakim Allgulanders konst finns representerad i Sverige genom ett flertal offentliga utsmyckningar och i privata samlingar. Hans konst visas internationellt, senast bland annat vid utställningar som London Art Fair och The London Original Print Fair (London 2018) samt vid Art Central (Hong Kong 2018).

Om konstverken

 • Signerade och numrerade grafiska bld/seriegrafier. Det finns endast 240 exemplar av varje motiv.
 • Tillverkad på Arches akvarellpapper 356 gram

Nygårds Karin Bengtsson

Nygårds Karin Bengtsson är född 1972 i Mora och bor numera i Höganäs, Skåne. Hon är fotokonstnär och utbildad i Finland, Tyskland och Sverige och har flera separatutställningar bakom sig, bland annat utställningen "Untold stories"" på Fotografiska muséet i Stockholm 2015. Nygårds Karin Bengtsson har studerat både dokumentärfotografi och teater, tydliga tendenser i hennes iscensatta fotografier. I bilderna vävs det teatraliska och det vardagliga ihop i intensiva porträtt av ensamma människor i ett noga orkestrerat landskap eller rum. I bilderna finns också referenser till skandinaviska konstnärer som Edvard Munch och Hammershøi. Porträttfoto: Stina Rapp, DT.

Om konstverken

  • Signerade och numrerade grafiska blad/foto. Det finns endast 50 exemplar av varje motiv.
  • Tillverkad på Hahnemuhle Fineart Photo Rag Ultra Smooth, reflexfritt glas, ram i oljad valnöt

  Karl Mårtens

  Karl Mårtens är född 1956 i San Fransisco, USA, men växte upp i Stockholm. Efter att ha fyllt 16 år flyttade han utomlands igen, den här gången till Schweiz och sedan USA. Det skulle dröja 24 år innan den då 40-åriga Karl Mårtens återvände till Sverige. Under hela sin karriär har han ägnat sig åt i princip en sak – att måla fåglar. Intresset för att fota fåglar har sin grund i uppväxten. Pappan var en naturmänniska och Karl Mårtens hade själv fåglar i ung ålder. Om han fick välja så skulle han vara en struts – även om skata är hans favoritfågel. Inför varje målning väljer Karl Mårtens att meditera en stund. Idén har han hämtat från zenbuddismens tanke om tomhet. Tavlorna är målade med akvarellfärg och kolkrita på handgjort papper.

  Om konstverken

   • Signerade och numrerade grafiska blad/litografi. Det finns från 175 till 290 exemplar av varje motiv.
   • Tillverkad på Arches akvarellpapper 356 gram 

   Gunnel Moheim

   Gunnel Moheim är född 1955 i Stockholm, en stad som ofta figurerar i hennes verk. Hon är illustratör, bildkonstnär och pedagog. Gunnel arbetar främst med akvarell och håller även kurser i akvarellmåleri. Hennes bilder är ofta färgstarka, stämningsfulla med mörka stråk, med färg i flera lager. Gunnel Moheim är en av de konstnärer som utvecklat akvarellmåleriet och beskriver själv akvarellen som "bångstyrig, den kör sitt eget race."

   Om konstverken

    • Signerade och numrerade grafiska blad/litografier. Det finns endast 250 exemplar av litografierna samt ett original i akvarell.
    • Tillverkad på Arches akvarellpapper 300 gram, originalet är gjort på Arches 600 gram.

    Angelica Wiik

    Angelica Wiik är född 1960, växte upp i en konstnärsfamilj och har gått samma väg som sin mamma Margot Öjemark. Familjen bodde först i Stockholm och flyttade senare till Hudiksvall. Som vuxen flyttade hon tillbaka till huvudstaden och träffade musikern Kåre Wigforss som hon bor ihop med i en ateljé i Hudiksvall och i en lägenhet i Stockholm. Angelica Wiiks målningar görs bäst under natten. I Hudiksvall får konstnären målarro och när hon är där jobbar hon varje dag, hela kvällar och nätter fram till halv sex på morgonen. I familjen ingår hundarna Otis, Aramis och Olga – en hittehund från Thessaloniki i Grekland som Angelica fick kontakt med via en djurrättsorganisation. År 2006 gick Angelica Wiik in i väggen, men konstskapandet fick ny kraft när hon återigen kunde måla. Hon beskriver det som "mer fart, mycket starkare och klarare bilder"". I dag är hon en av Sveriges mest berömda konstnärer.

    Om konstverken

     • Signerade och numrerade grafiska blad/pigment print. Det finns endast 290 exemplar av varje motiv.
     1. Angelica Wiik
      Kolingsborg
      Kolingsborg
      Endast 5 exemplar kvar
     2. Angelica Wiik
      Nattliv
      Nattliv
      Endast 4 exemplar kvar

     Lars Tunebo

     Lars Tunebo, född 1962 i Lysekil är en svensk bildkonstnär med hela världen som arbetsfält. Han har haft utställningar jorden runt, från Dubai till Monaco, Helsingfors till Los Angeles och Marbella till Moskva. Verken visas i både offentliga och privata samlingar. Lars Tunebo är en självlärd konstnär som arbetar med diverse material och tekniker som glas, brons, mosaik, måleri, fotografi samt mixed media. Han använder sig gärna av starka färger och skarpa kontraster, som i verken vi säljer och han främst känd är för – med djuren som befinner sig i ovanliga situationer och storstadsmiljö.

     Om konstverken

      • Signerade och numrerade grafiska blad/seriegrafi. Det finns endast 180 exemplar av varje motiv.