Stäng
Drums for Peace by Ringo Starr 30 cm
Drums for Peace by Ringo Starr 30 cm
Drums for Peace by Ringo Starr 30 cm

Drums for Peace by Ringo Starr 30 cm

Carl Fredrik Reuterswärd
9 900 kr
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
I lager
Specifikation
Storlek:
30 cm
Upplaga:
299 numrerade exemplar
Teknik:
Polyresin
Kategori:
Skulptur

Imagine. Det var titeln på en av John Lennons mest berömda sånger och det är texten som förre Beatlesmedlemmen och vännen Ringo Starr skrivit på sitt konstverk, Drums for Peace. Låten Imagines fredsbudskap är välkänt och skulpturen Revolver med knut, "Non-violence", designades ursprungligen av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd 1980 som en hyllning till John Lennons kamp för en fredlig värld.

Carl Fredrik Reuterswärd överlät senare rättigheterna till skulpturen till organisationen Non-Violence Project Foundation. Organisationen verkar för att minska våldet i världen och utbildar bland annat barn i icke-våldsagerande.

Förutom Ringo Starr så har organisationen både Paul McCartney och Yoko Ono som sina ambassadörer. Allt överskott av försäljningen går till Non-Violence.

Skulptur i begränsad upplaga

Skulpturen av Ringo Starr för Non-Violence Project finns i tre storlekar, 19 cm, 30 cm och 40 cm, och den är tillverkad på handmålad polyresin. Skulpturen finns i en begränsad upplaga, den på 19 cm finns i en upplaga om 499 exemplar, 30 cm i en upplaga om 299 exemplar och den största på 40 cm finns i 99 exemplar. Den kommer med ett äkthetscertifikat och ligger i en fin presentbox!