Jenny Grant

Jenny Grant

Jenny Grant arbetar i an ateljé i Danderyd utanför Stockholm. I hennes arbetsprocess får bilderna växa fram medan hon målar. Hon arbetar med mixed media; akryl, papper, tyg, vax, bläck, oljekritor, kol och flera andra material. Med lager på lager skapar hon djup och mycket detaljer. Hennes ambition är att skapa en känsla av lugn samtidigt som målningarna är färgstarka och fulla av energi. Jenny Grant arbetar gärna med stora format och hennes motiv och inspiration kommer inifrån. Hon beskriver skapandet som en dialog mellan tavlan och hennes inre röst och ofta resulterar denna dialog i ett budskap eller en insikt. Jenny delar sällan denna insikt utan vill att betraktaren själv ska föra denna dialog för att i sina egna känslor och tolkningar hitta egna budskap.
Jenny håller workshops för både barn och vuxna.

– Att våga skapa och vara kreativ, att släppa alla krav på resultat och att stänga av för all kritik, både självkritik och yttre kritik är  mitt motto, säger hon.

Hennes konst finns representerad på många platser i världen och hon har haft utställningar i både Sverige och utomlands. Jenny målar på beställning både på canvas och direkt på vägg. Hon målar även live vid olika events.

 1. Athena
  Athena
  Athena
  Jenny Grant
  1.950 kr
 2. Hera
  Hera
  Hera
  Jenny Grant
  1.950 kr
 3. Artemis
  Artemis
  Artemis
  Jenny Grant
  1.950 kr
 4. Courage to be bold
  original
  Courage to be bold
  29.500 kr
 5. Embrace who you are
  original
  Embrace who you are
  12.500 kr
 6. Afrodite
  Såld
  Afrodite
  Afrodite
  Jenny Grant
  8.500 kr

6 artiklar