Färgstarka motiv av Lisa Rinnevuo

•Unik konst •Begränsad upplaga •Fri frakt & fria returer

lisarinnevou.jpg

Konstnären Lisa Rinnevuo kombinera alltid bild och text i sina målningar. Texternas budskap har blivit allt viktigare i hennes konstnärsskap. Hennes uttrycksfulla tavlor trycks i begränsade upplagor numrerade och signerade av konstnären.

"Jag målar helst fritt, det blir bäst då"

Lisa Rinnevuo kom in på yrket av en slump och började måla först när en vän uppmanade henne att köpa lite färg och testa. Lisa provade och blev fast, och hennes hobby blev hennes levebröd. Idag är hon yrkesverksam konstnär på heltid och gör succé med sina lekfulla, färgstarka litografier. 

Verket "Scarlett" är en litografi som Lisa Rinnevuo tryckt tillsammans med Björn Lumphé på Södermalm i Stockholm.

Hennes skapandeprocess är ganska fri, hon hör inte till de konstnärer som lägger massor av tid på arbete innan med skisser eller en förutbestämd idé.

-   Oftast när jag skapar gör jag det väldigt fritt utan någon skiss eller plan. Det brukar bli bäst då. 

Verket "Homegirl" är en målning som är inspirerad av old-school hip-hop och kommer från en känsla hos Lisa om hur det kändes att vara tonåring. Tavlan är både en slags hyllning till en era och till en ung kvinna på väg ut i livet.

Vad vill du förmedla med din konst?

   - Det är olika i olika perioder, som det mesta här i livet. Men det genomgående är att förmedla nån form av glädje, kärlek och pepp. Jag tycker det är viktigt att man är snäll mot varandra.

Texterna i hennes verk fungerrar som ett sätt att förstärka och förtydliga det du hon förmedla. 

  -  För mig är texten lika viktig som motivet i mina verk. Oftast är det positiva budskap, peppande ord och fraser som jag, precis som alla andra behöver påminnas om. Sen är det olika vad som tilltalar betraktaren, vissa går enbart efter bilden medan andra tar till sig texten. Jag gillar det, att båda delarna är olika tilltalande för olika personer.

Den snirkliga texten bildar ett mönster, det är inte alltid det går att se vad det står.

    - Inte ens jag ser exakt vad det står ibland! Från början var texterna mer som ett extra inslag men med tiden har budskapen blivit allt viktigare.

Vad inspireras du av?

   - För mig är inspiration mer en sinnesstämning eller en känsla än en specifik grej. Inspiration i sig kan man ju få från allt, bara man är på det humöret, tänker jag! Sen är det olika vad som tilltalar betraktaren, vissa går enbart efter bilden medan andra tar till sig texten. Jag gillar det, att båda delarna är olika tilltalande för olika personer.

Senaste verket "Liv" är en litografi med en skyddsängel. Ängelns frigörande budskap är: Let your shoulders down - be free. 

Om konstverken:
•Teknik: Litografi, grafiska blad.