Personuppgifter

Personuppgiftspolicy – NOA Gallery

Introduktion

Webbshopen NOA Gallery (noagallery.se) är en del av AB Kvällstidningen Expressen (org. nr. 556025-4525) (”Expressen”) som är en del av Bonnier News. När du handlar hos NOA Gallery hanteras dina personuppgifter enligt Bonnier News personuppgiftspolicy. I Bonnier News personuppgiftspolicy finner du bland annat information om hur Bonnier News använder personuppgifter i marknadsföring, reklam och annonsering, hur vi delar personuppgifter inom Bonnierkoncernen och vilka rättigheter du har. Läs mer om Bonnier News hantering av personuppgifter här. Nedan finner du även viss kompletterande information om hur dina personuppgifter behandlas när du handlar eller besöker noagallery.se

Personuppgifter som samlas in via NOA Gallery

Kundadministration m.m.

När du handlar hos oss samlar vi in ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Vi skapar även ett kundnummer som knyts till dig som kund.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna administrera ditt köp och leverera den vara som du har beställt. Vi samlar in ditt telefonnummer och e-postadress för att kunna skicka orderbekräftelse och sms-aviseringar. Vi samlar in ditt namn och adress för att kunna leverera den beställda varan.

Vi sparar ovan angivna personuppgifter och information om vilken vara du köpt under reklamationsfristen för att kunna hantera eventuella returer, frågor och reklamationer. Om du tar kontakt med vår kundtjänst kommer vi att spara de uppgifter som du lämnar i samband därmed så länge som det är nödvändigt för att handlägga ärendet ifråga. Den lagliga grunden för behandlingen är att den är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med dig (t.ex. vad avser returer) samt att vi har ett berättigat intresse av att kunna erbjuda dig god service och hantera eventuella frågor och reklamationer. Vi sparar även information om din köphistorik i sju år efter köpet för att uppfylla bokföringslagens regler.

Betalning av den vara du beställt sker via vår betalpartner Klarna som samlar in nödvändig betalningsinformation för att genomföra betalningen och eventuellt för att kunna bedöma din kreditvärdighet. Läs hur Klarna hanterar din information här.  Informationen lagras inte av oss på NOA Gallery utan skickas endast vidare till Klarna.

Nyhetsbrev

Om du har signat upp dig för att ta emot NOA Gallery’s nyhetsbrev kommer vi att skicka våra nyhetsbrev till den e-postadress som du har uppgett. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att klicka på avregistreringslänken som finns i varje nyhetsbrev. Den lagliga grunden för behandlingen är vårt berättigade intresse av att kunna skicka nyhetsbrevet till de personer som har signat upp sig.  

Besök av webbsidan

När du besöker vår webbsida sparar vi bland annat information om vad du klickar på, vad du lägger i kundvagnen och vad du handlar. Denna information används bland annat för att analysera och bedöma vilka produkter vi köper in, vilka kampanjer och erbjudanden vi tar fram, vilken digital kommunikation du nås av och hur vi riktar vår externa annonsering. Här kan du läsa mer om hur vi samlar in data och använder cookies.

Personuppgiftsansvar och kontakt

Expressen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter i samband med att du handlar eller besöker noagallery.se.

Om du har frågor om vad som gäller för dina personuppgifter, ett klagomål eller en fråga till vårt dataskyddsombud är du välkommen att kontakta oss genom att använda följande kontaktinformation.

AB Kvällstidningen Expressen (org. Nr. 556025-4525)

105 16 Stockholm

E-post: kundservice@expressen.se

Dataskyddsombud: dataskyddsombud@bonniernews.se