Stämningsfulla konstverk av Gunnel Moheim

Litografier skapade för Noa Gallery

moheim

Stämningar, platser och människor.

En av konstnärerna som finns på NOA är Gunnel Moheim, konstnär och illustratör som helst arbetar med akvarellmåleri. "Att jobba med akvarell är en ständig utmaning. Man vet aldrig vart motivet slutar. Jag ser det som ett spännande samtal, akvareller går sin egen väg. Det är som en slags resa." Till en början målade Gunnel Moheim i olja, något hon försöker återkomma till ibland. "Varje gång tänker jag att “den här gången ska det blir roligt och bra”, men jag vet inte vad det är, jag tycker det är lite tråkigt." Det finns definitivt en speciell nordisk akvarelltradition, säger hon. En lite abstrakt, flödande stil som fått en revival de senaste åren.En som haft stort inflytande är Arne Isacsson som grundade Gerlesborgsskolan och såklart den folkkäre konstnären Lars Lerin. Dessutom finns ett helt museum, Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn, ägnat åt akvarellkonstnärer från hela norden. I sin konst eftersträvar Gunnel Moheim att fånga en känsla, det kan vara värme, dramatik eller känslan av en interaktion mellan människor.


Om konstverken:

  • 250 numrerade och signerade exemplar
  • Litografier, skapade på Arles 300 gram
  • Säljs med eller utan ram
moheim

9,48 pm

"Jag arbetar ofta med rumslighet. Så fort man stoppar i en figur i bilden så skapar men en interaktion, något som sätter igång fantasin hos betraktaren. Jag arbetar mycket med känslan i bilden, att skapa värme och dramatik med ljus och färg."

moheim

Summer in the city

"Stockholm är ett av tre universum som jag rör mig inom i min konst. Jag har ateljé på Söder och ser ut över Kolingsborg och Slussen. Oavsett om jag rör mig i staden eller i naturen lägger jag alltid märke till färger och former. Färg är så viktigt för mig. Det är lite nostagi i den här bilden också, miljön är delvis riven redan och kommer snart att försvinna."