Förnya hemmet med konst, vi guidar dig!

Skapa ett vårfräscht hem med Anna Handells Salta Liljor och En fin söndag.Skapa ett vårfräscht hem med Anna Handells Salta Liljor och En fin söndag.
Inspireras av Lisa Törners lekfulla Wal Street och The Flamingos.Inspireras av Lisa Törners lekfulla Wal Street och The Flamingos.
Zumreta Pozders detaljrika och färgsprakande tavlor, här det grafiska bladet Picnic.Zumreta Pozders detaljrika och färgsprakande tavlor, här det grafiska bladet Picnic.

Nu är våren i antågande och vi är lite till mans sugna på att förnya hemmet och lyfta in element som skapar vårkänslor. I en tid där vi just nu är hemma i större utsträckning blir behovet desto större.

Att förnya hemmet behöver inte betyda stora investeringar, ofta är det detaljerna som gör skillnad. Vi på NOA tycker att investera i konst är ett enkelt sätt att skapa ett nytt och spännande hem och processen behöver inte vara så komplicerad.

Identifiera en central vägg i ditt hem som ögonen ofta fastnar på, hitta ditt favorit konstverk hos oss på NOA Gallery och få snabb leverans - gärna ramat så är konstverket bara att hänga upp. Addera till kuddar, vaser, snittblommor i toner som harmoniserar med konstverket

Njut!

Anna Handells grafiska blad, En fin söndag.Anna Handells grafiska blad, En fin söndag.
Lisa Törners lekfulla strutsar, Wall Street.Lisa Törners lekfulla strutsar, Wall Street.
Zumreta Pozders färgstarka Picnic.Zumreta Pozders färgstarka Picnic.

Att investera i konst är ett enkelt sätt att skapa ett nytt och spännande hem och processen behöver inte vara så komplicerad.

Skapa din egna tavlevägg. Våga tänja på gränserna, har är inget rätt eller fel!

Att skapa en tavelvägg är en rolig uppgift och här kan man samla konsverk som går ton i ton eller blanda den konsten som gör dig glad. Här finns inga regler och begränsningar. Väljer du att hålla en enhetlighet i toner, format och motiv skapar du en lugn och harmonisk miljö. En blandad vägg där svart-vita foton samsas med akvarell och oljemålningar gör att du får en spännande och intressant vägg där man kan spendera många timmar med att betrakta detaljer och hitta röda trådar mellan verk som man vid första anblick, inte trodde fanns.

Malin Signahls ljuvliga fjärilar i dova toner.Malin Signahls ljuvliga fjärilar i dova toner.
Marie Plosjös illustrationer passar lika fint som tavelvägg som att hänga ett enskilt konstverk.Marie Plosjös illustrationer passar lika fint som tavelvägg som att hänga ett enskilt konstverk.
Skapa din egen tavelvägg, använd konst du tycker om.Skapa din egen tavelvägg, använd konst du tycker om.
Skapa mallar så du kan leka med placeringar innad du spikar upp tavlorna.Skapa mallar så du kan leka med placeringar innad du spikar upp tavlorna.

Ett annat sätt att förnya hemmet och lyfta konsten är att färsträrka konsten genom att måla en harmoniserande vägg, här några exempel på hur man kan leka med färgerna.

Att måla om en vägg kan ibland kännas som ett stort steg. - Vad händer om vi tröttnar efter några år? Om man vågrar sig på att testa på en vägg så kommer du bli förvånad över hur stor skillnad detta gör för hemmet och hur lätt det är att måla om när du tröttnar och vill ha förnyelse nästa gång.

Färgstarka väggar lyfter konstverken.Färgstarka väggar lyfter konstverken.

Att måla om en en förhållandevis låg kostnad i relation till resultatet, passa på att ta ut svängarna och börja med en mindre vägg för din första utsvävning. Addera sedan till konst som går i ton så har du med enkla medel förnyat hemmet rejält.

Fotografiet Kärlekspotpuri av Martin Cederblad framhävs av en stuckatur vägg i harmoniserande toner. Fotografiet Kärlekspotpuri av Martin Cederblad framhävs av en stuckatur vägg i harmoniserande toner.
Lisa Törners kaxiga Must have Chanel lyfts fram fint av den gula fondväggen, detta fotograferat hemma hos konstnären.Lisa Törners kaxiga Must have Chanel lyfts fram fint av den gula fondväggen, detta fotograferat hemma hos konstnären.
Vårkänsligt av fotografen Wolfgang Kleinschmidt blir ett lyft i den dova, gula sovrumsmiljön.Vårkänsligt av fotografen Wolfgang Kleinschmidt blir ett lyft i den dova, gula sovrumsmiljön.

Nedan har vi gjort ett urval av konst som passar bra till en tavelvägg såväl som för att lyfta ett enskilt konstvär på en målad vägg där vägg och konstverk lyfter varandra. Botanisera och hitta just din stil!