Digitala konstverk

Den spanske fotokonstnären Antonio Mora adderar djup i sina fotografier genom att addera digitala inslag i konsten och han vågar tänja på gränserna i sitt konstnärskap.Den spanske fotokonstnären Antonio Mora adderar djup i sina fotografier genom att addera digitala inslag i konsten och han vågar tänja på gränserna i sitt konstnärskap.

Efterfrågan på digital konst ökar, här presenterar vi på NOA spännande konstnärer som alla har det gemensamt att man i den skapande processen använder digitala inslag.

Digital konst kan skapas i många olika uttryck och tekniker. En del har sitt ursprung i ett foto och som sedan förädlas genom digital teknik. Andra konstverk har sitt ursprung i just den digitala tekniken och adderas därefter med olja, akryl eller andra tekniker.

Här presenterar vi ett antal spännande konstnärer som på olika sätt arbetar med digitala inslag i sin konst.

Se ett urval av alla våra digitala konstverk här

Helena Berggren skapar sin konst med digitala instrument, här hennes kaxiga Party on!Helena Berggren skapar sin konst med digitala instrument, här hennes kaxiga Party on!
I´m awsome är ett annat motiv av Helena Berggren som uttrycker självförtroende och självständighetI´m awsome är ett annat motiv av Helena Berggren som uttrycker självförtroende och självständighet
Helena har också skapat ljuvliga motiv av älvor som skapar lugn och harmoniHelena har också skapat ljuvliga motiv av älvor som skapar lugn och harmoni

Konstnären Helena Berggren älskar att kombinera sina bilder och fotografier till digitala collage. Hon leker med foton och adderar till digitala tekniker för att skapa konstverk med sitt alldeles speciella utttryck.

Det är verkligen givande att blanda olika tekniker och uttryckssätt då det skapar oanade, kreativa möjligheter, säger Helena. Möjligheterna som de nya teknikerna öppnar upp för, skapar oändliga tekniska möjligheter som är spännande att utveckla.

Den nya tekniken skapar oändligt med nya möjligheter att ta sin konst till nästa steg, bara tiden sätter begränsningar.

Dan Lindbergs fantastiska No Exit skapar diskussion och eftertänksamhet.Dan Lindbergs fantastiska No Exit skapar diskussion och eftertänksamhet.
Ms Twiggy, ett lekfullt konstverk i mix av foto och teknik, signerat fotografen Dan LindbergMs Twiggy, ett lekfullt konstverk i mix av foto och teknik, signerat fotografen Dan Lindberg
Malmö by Dan Lindberg beskriver en abstrakt stad i staden. 360 grader raka linjer. Resten lämnas till betraktaren.Malmö by Dan Lindberg beskriver en abstrakt stad i staden. 360 grader raka linjer. Resten lämnas till betraktaren.

Fotografen Dan Lindberg skapar fotokonst som skapar nyfikenhet, inpiration och stimulans.

Kreativ precision - två nyckelord som sammanfattar fotografen Dan Lindbergs idérikedom med hans kompromisslösa tekniska perfektion i renhet med hans kompositioner. Dan har under 30 år fotograferat tidlösa landskap med Alpa teknisk kamerautrustning. Långsam, planerad och genom tänkt fotografi. Analogt och digitalt.

Dan har besökt ett 60 tal nationalparker i Spanien som varit Dans bas sedan 1981. Abstrakt fotografi ger Dan total kreativ frihet och tillåter honom att förvränga det ordinära.

– En ultimat kombination till mina traditionella landskapsbilder berättar fotografen Dan Lindberg. NOA Gallery har nu möjlighet att tillgängliggöra några av Dans fantastiska foton med syfte att tillföra ett mycket inspirerande konstverk i ett unikt hem.

Dan arbetar sedan flera decenier som konstnär på heltid och lever med sin passion för det fotografiska skapandet. Hans utgångspunkt är hans foton och han kan med digitala verktyg skapa mycket inspirerande konst som säljs över hela världen.

Kreativ precision - två nyckelord som sammanfattar fotografen Dan Lindbergs idérikedom med hans kompromisslösa tekniska perfektion i renhet med hans kompositioner

Lars Tunebos härligt kungsblå struts mot en lila bakgrund och med välkända Flatiron Builing i New York som bakgrund.Lars Tunebos härligt kungsblå struts mot en lila bakgrund och med välkända Flatiron Builing i New York som bakgrund.
Hos Lars Tunebo återkommer ofta samma motiv i helt olika skepnader. Här är det den populära, balanserande elefanten från High in New York som fått ett systermotiv i High in New York, Green - Limited Edition.Hos Lars Tunebo återkommer ofta samma motiv i helt olika skepnader. Här är det den populära, balanserande elefanten från High in New York som fått ett systermotiv i High in New York, Green - Limited Edition.
Jag skapar mina motiv med otaliga lager och en mix av såväl analoga som digitala tekniker. De olika lagren i verket skapar ett djup i trycket och det raspiga, repiga och slitna ger den rätta vintagekänslan i bilden som påminner om klassiskt fotografi. Jag skapar mina motiv med otaliga lager och en mix av såväl analoga som digitala tekniker. De olika lagren i verket skapar ett djup i trycket och det raspiga, repiga och slitna ger den rätta vintagekänslan i bilden som påminner om klassiskt fotografi.

Lars Tunebo låter gärna exotiska djur dimpa ner i kända citymiljöer för en kontrast mellan natur och stad. Det ligger många lager och raster och en blandning av analoga och digitala tekniker i en Lars Tunebo-bild.

Här är det en härligt kungsblå struts mot en lila bakgrund och med välkända Flatiron Builing i New York som bakgrund. Motiv med exotiska djur i stadsmiljöer gjordes från början för en djurrättsorganisation. "Det är mitt sätt att visa att man kan ha djuren på väggen utan att skjuta dem".

Se ett urval avv alla våra digitala konstverk här

Jag skapar mina motiv med otaliga lager och en mix av såväl analoga som digitala tekniker