Bästa kärleksgåvan på bröllopsdagen

Vi firar bröllopsdagar för att påminna oss om varför vi gifter oss. En speciell dag att fira tillsammans och ett ypperligt tillfälle att på olika sätt uttrycka kärlek för varandra och visa uppskattning.

Idag är det lika vanligt att kvinnan ger mannen en gåva på bröllopsdagen men enligt tradionen fick alla årsdagar ett namn och mannen skulle ge sin hustru en present i just det material som namnet syftade till. Firandet började i mitten på 1700-talet och då firades bröllopsdagen med pompa och ståt, ofta i kyrkan och genom att man "gifte om sig".

Senare skapades en terminologi för firandet av bröllopets olika årsdagar, alltså "bröllopsdagar". I vissa fall skiftar benämningarna, t.ex. så kallas 60-, 65-, 70- och 75-års dagarna omväxlande både diamant- och järnbröllop.

Hitta fantastiska bröllopspresenter här

Nedan kan du se alla årsdagarna

Att ge sin älskade en tavla med ett kärleksbudskap blir garanterat uppskattat

Ursprungligen handlade bröllopsgåvan på årsdagen om att mannen gav sin hustru uppskattning. Här har vi valt ut konstverk som vi vet att många kvinnor skulle uppskatta på sin årsdag.

Att ge bort en present tills sin livskamprat på årsdagen är alltid en uppskattad gest oavsett om det är till henne eller honom. Kanske vill du också visa kärlek och uppskattning till andra nära och kära på deras årsdagar. Vi guidar dig rätt till bästa gåvan nedan, ett konstverk har lång livsläng - precis som äktenskapet.

Finaste konstverken till henne

Tillsammans av Lisa RinnevuoTillsammans av Lisa Rinnevuo
Beskyddaren av Marie PlosjöBeskyddaren av Marie Plosjö
Ljuvliga Close to me av Susanne Åkeson RosencrantzLjuvliga Close to me av Susanne Åkeson Rosencrantz
Det grafiska bladet Det som växer av Anna EriksdotterDet grafiska bladet Det som växer av Anna Eriksdotter

Det finns massor av spännande konstverk för den som vill ge sin man en fin bröllopspresent. Du kan välja ett grafiskt blad med ett kärleksfullt budskap eller med hans favorit ikoner eller kanske en skulptur som gör skillnad.

Det är alltid en spännande utmaning att hitta presenter, speciellt när det ska vara en kärleksfull present till en livskamrat. Man vill att det ska vara en gåva som håller länge och som påminner om tillfället när mottagren fick den men också att den ska sprida glädje under lång tid.

Här hittar du några av de bästa konstverken till mannen i ditt liv

Per Siwmarks fantastiska porträtt av The BeatlesPer Siwmarks fantastiska porträtt av The Beatles
Legendariska foton av tex Mick JaggerLegendariska foton av tex Mick Jagger
Pierre Gyldmarks lekfulla grafiska blad av bilarPierre Gyldmarks lekfulla grafiska blad av bilar
Ringo Starrs tolkning av The knotted gun är ett viktigt ställningstagandeRingo Starrs tolkning av The knotted gun är ett viktigt ställningstagande

Det är inte bara din egen bröllopsdag som är värd att firas. Föräldrar, släktingar och vänner - alla förtjänar att uppvaktas

Förutom din egen bröllopsdag finns andra att komma ihåg och överraska med en fin present.

Det kan vara dina föräldrar, andra släktningar eller vänner du tycker om. I dessa sammanhang kanske man inte firar varje år men kanske dom viktigaste årsdagarna. Vi har massor av fina konstverk som passar till just dessa tillfällen, både som symboliserar kärleken med sina titlar men naturligtvis också med sina motiv.

Här hittar du några konstverk som passar utmärkt till ngon som firar årsdag.

Anders Udds fantastiska Paret.Anders Udds fantastiska Paret.
Och störst av allt är kärleken, skapad av Hanna Ekegren.Och störst av allt är kärleken, skapad av Hanna Ekegren.
Lovers av Tony Nilsson.Lovers av Tony Nilsson.
Längtans landskap III av Cecilia Haupt.Längtans landskap III av Cecilia Haupt.
Together av Catharina Edlund med inspiration av Japan.Together av Catharina Edlund med inspiration av Japan.