Exklusiv limiterad upplaga av Marie Plosjö tillgänglig under 168 timmar

Marie Plosjö med verket 'Magnificent' i sin ateljé. Foto: Nellie Ceder.Marie Plosjö med verket 'Magnificent' i sin ateljé. Foto: Nellie Ceder.

Marie Plosjö har i samarbete med NOA Gallery tagit fram det exklusiva grafiska bladet 'Magnificent' som endast finns tillgängligt under 168 timmar: från fredag 11 mars kl. 18:00 till fredag 18 mars kl. 18:00. Marie kommer att signera och dessutom addera unika detaljer på varje konstverk. Upplagans storlek beror på antalet ordrar under perioden.

Köp verket 'Magnificent' här.

Marie, kan du berätta om motivet?

'Magnificent' porträtterar en puma; ett djur som jag tycker är oerhört vackert med sina färger, mönstret i pälsen och den kloka blicken. Jag tilltalas av både det estetiska och starka hos puman. I verket har jag velat skapa en blick som ska fånga betraktaren och förmedla värme och energi. Även om det är ett kraftfullt djur så tycker jag att det utstrålar snällhet.

Vad har du använt för teknik?

Originalet 'Magnificent' är målat med Amsterdam akrylfärg och jag har även använt 24 karats guld under processen. Guldinslagen är i linje med mycket av det jag har skapat den senaste tiden - jag är inne i en riktig guldperiod just nu.

Konstverket 'Magnificent' av Marie Plosjö släpps fredag 11 mars kl. 18:00.Konstverket 'Magnificent' av Marie Plosjö släpps fredag 11 mars kl. 18:00.
Marie Plosjö i sin ateljé tillsammans med verket 'Magnificent'. Foto: Nellie CederMarie Plosjö i sin ateljé tillsammans med verket 'Magnificent'. Foto: Nellie Ceder

Kan du berätta mer om hur du kommer personifiera varje grafiskt blad?

Jag kommer addera olika färgkomponenter på pumans kinder eller i ögonen för att skapa struktur i verket. Dessutom adderar jag en personlig hälsning och mitt handavtryck på baksidan av verket. Jag tycker att det ger ytterligare en dimension till verket.

Är det något särskilt som har inspirerat dig under arbetets gång med 'Magnificent'?

Det skulle vara den norska filosofen Arne Næss som grundade den filosofiska läran ekosofin. Den innebär att alla levande varelser har lika stor rätt och bör respekteras. Det är verkligen min filosofi, jag tycker inte att människan står över alla andra arter.

Du har en speciell relation till katter, eller hur?

Jag älskar verkligen kattdjur och har alltid gjort det. Tills förra året hade jag två katter som vi hämtade på ett katthem på Kanarieöarna, Happy och Dixie. Happy gick bort förra året, men Dixie är kvar. Hon är en halvsiames som från början var helt vit men som har blivit allt mer spräcklig med åren. Vi besökte katthemmet under flera omgångar och arrangerade även insamlingar för att hjälpa katterna. Tyvärr är det väldigt många katter som behandlas dåligt.