Inred med konst - här är årets trender!

Unik konst i begränsad upplaga - signerad av konstnären. Fri frakt och fria returer!

"The circus princess och "The Magician", foto av Nygårds Karin Bengtsson

Starta året med ny konst!

Trender inom konst rör sig inte lika snabbt som inom vissa andra områden. För de flesta är konst något som finns med länge och det viktigaste är att satsa på något som man verkligen tycker om. På NOA Gallery tycker vi att alla ska ha råd med riktig konst och därför samarbetar vi med både etablerade och nya konstnärer som ofta gör verk direkt för oss. Alla verk finns i begränsad upplaga, numrerade och signerade av konstnären. Här är fem tydliga trender som kommer att märkas under nästa konstår! 

1. Inred hemmakontoret med konst

"Picasso" av Betty Christine Fog, foto Emliy Dahl.

Att hänga konst i vardagsrum, sovrum, kök och hall är en självklarhet. Arbetsrummet är kanske inte det första rum man tänker på att köpa konst till hemma. Men när allt fler arbetar hemifrån i olika utsträckning är det dags att rensa upp i sladdhärvor och gammal teknik och skapa ett inspirerande arbetsrum eller hörn. Djur, natur eller citymotiv? Vad får dig att må bra när du jobbar? 

 1. How Seahorses are Born
  2.700 kr
 2. And she loved her shoes
  1.700 kr

2.Var dig själv - köp ett original!

"Gatuliv", akvarell av Gunnel Moheim

En tydlig trend som puttrat i flera år är stora originalmålningar - den som köper får något helt unikt på sin vägg som inte finns någon annanstans. Kanske kopplat till vår strävan efter individualitet, men också en längtan efter någon genuint där både konstnärligt uttryck och hantverkskunnande är viktigt. Motiven kan vara både realistiska och abstrakta men det får gärna vara traditionella tekniker som akvarell och olja. På NOA Gallery har vi flera konstnärer som säljer originalmålningar - här gäller det att lita på sin smak slå till! 

 1. The magic garden
  Såld
  The magic garden
  Karolina Palmér
  19.500 kr
 2. Lyckliga gatan (original)
  Såld
  22.000 kr
 3. Gatuliv
  Såld
  Gatuliv
  Gunnel Moheim
  8.500 kr

3. Fotokonst

"Nice I", foto av Lola Akinmade

Fotokonst har vuxit i popularitet under många år. Det finns ett stort intresse för både klassiskt, svartvitt fotografi som säljs på auktioner och nyare konstnärer som arbetar mer fritt med fotografi som uttryckssätt. Här finns fortfarande chanser att hitta riktigt bra konst till överkomliga priser och att upptäcka nya konstnärer. På NOA Gallery hittar du fotografer som arbetar med iscensatta bilder, mixar analogt och digitalt fotografi eller arbetar i en mer dokumentär tradition. 

 1. The Forest
  The Forest
  Mikael Bertmar
  2.800 kr

4. Streetart och graffiti


Streetart och graffiti är har vuxit under flera år och har en gång för alla klivit in i konstens finrum och upp på folks väggar. Många konstnärer målar hela väggar hemma hos privatpersoner. Kända graffitikonstnärer arbetar ofta med offentlig konst och de senaste åren syns graffiti allt mer i kampanjer för internationella modehus och varumärken. Svenska duon Blundlund har sin rötter i graffiti och streetart och ställer ut över hela världen. Deras konst är både inbjudande och lekfull. 

5. Mixed media

"Old town sunrise", lacollage av Maria Larkman

Maria Larkman, Lars Tunebo och Arnold Hagström är tre konstnärer på NOA Gallery som arbetar med mixed media. Mixed media är när olika tekniker används ihop, som kollage, olja, akvarell med till exempel foto. Maria Larkman arbetar med en egen teknik, lacollage, en blandteknik mellan foto, kollage, måleri och lack. Både Lars Tunebo och Arnold Hagström mixar digitalt och analogt foto med traditionella trycktekniker och att handkolorera sin motiv. 

 1. Having a ball
  Having a ball
  Lars Tunebo
  2.500 kr
 2. At the Catwalk
  At the Catwalk
  Lars Tunebo
  3.000 kr