DN Logga

NON-VIOLENCE SKULPTUR AV HÅKAN HELLSTRÖM

•Begränsad upplaga • Fri frakt & fria returer

"Det viktigaste är vad den representerar"

Artisten Håkan Hellström har precis gett ut ett nytt album men han är också aktuell med egen tolkning av den berömda skulpturen med den knutna revolvern, gjord av den svenska konstnären Carl Fredrik Reuterswärd. Överskottet av försäljningen går till den ideella organisationen Non-Violence Project vars mål att minska våldet i samhället.

– Jag är framför allt väldigt stolt över att få representera den här goda saken, säger Håkan Hellström. 

  1. Peace N Luv by Håkan Hellström 19 cm
    4.900 kr
  2. Peace N Luv by Håkan Hellström 40 cm
    15.000 kr
                                                                                                                                                                                           

Klassisk 70-talsinspirerade rockmotiv, lite psykedeliska färger och väldigt färggrann. Så ser artisten Håkan Hellströms version av den ikoniska anti-våldsskulpturen ut. Skulpturen Revolver med knut, "Non-violence", designades ursprungligen av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd 1980, på uppdrag av Yoko Ono. Den skapades som en symbol för John Lennons kamp för fred, kärlek och förståelse mellan människor. De flesta känner igen skulpturen, som också står staty utanför FN-skrapan i New York. 

Ambassadör

Carl Fredrik Reuterswärd överlät senare rättigheterna till skulpturen till organisationen Non-Violence Project Foundation som sedan dess har utnämnt ett antal kulturambassadörer runt om i världen. Organisationen verkar för att minska våldet i världen och utbildar bland annat barn i icke-våldsagerande. Den förste svenske ambadassdören var artisten och låtskrivaren Håkan Hellström. 

– Jag tycker den blev jättefin och jag är framför allt väldigt stolt över att få representera den här goda saken. Det är den stora grejen, att få dra ett litet strå till "Peace N Luv"-stacken, sa artisten när han avtäckte skulpturen. Skuplturen är handmålad och gjord av polyresin och finns i en begränsad upplaga. Skulpturen säljs tillsammans med ett signerat äkthets-certifikat och levereras i en exklusiv textilbox. Dessutom är de tolv första exemplaren av Håkans skulpturer signerade av honom själv! 

                     

Om konstverket
Storlek: Skulpturen finns i två storlekar, 19 cm och 40 cm
Tillverkad på: Handmålad polyresin
Upplaga: Skulpturen på 19 cm finns i en upplaga om 499 exemplar, 40 cm i 99 exemplar