Att inreda med konst är en nyckel till att skapa ett vackert och personligt hem. I Lantlivs konstgalleri hittar du unika, utvalda målningar, illustrationer och fotografier från fyra svenska konstnärer – i olika stilar och prisklasser. Välkommen att köpa vår utvalda konst till ditt hem!

KARL MÅRTENS

Karl Mårtens är född 1956 i San Fransisco, USA, men växte upp i Stockholm. Efter att ha fyllt 16 år flyttade han utomlands igen, den här gången till Schweiz och sedan USA. Det skulle dröja 24 år innan den då 40-åriga Karl Mårtens återvände till Sverige. Under hela sin karriär har han ägnat sig åt i princip en sak – att måla fåglar. Intresset för att fota fåglar har sin grund i uppväxten. Pappan var en naturmänniska och Karl Mårtens hade själv fåglar i ung ålder. Om han fick välja så skulle han vara en struts – även om skata är hans favoritfågel. Inför varje målning väljer Karl Mårtens att meditera en stund. Idén har han hämtat från zenbuddismens tanke om tomhet. Tavlorna är målade med akvarellfärg och kolkrita på handgjort papper.

Om konstverken

  • Signerade och numrerade grafiska blad/litografi. Det finns från 175 till 290 exemplar av varje motiv.
  • Tillverkad på Arches akvarellpapper 356 gram 

  MALIN SIGNAHL

  Konstnären Malin Signahl, bosatt i Göteborg, finner inspiration i känslor, människor och existentiella funderingar. Konstnären och formgivaren är, som hon själv sagt, uppvuxen i ett kreativt hem och lockas av den tvådimensionella ytan. Hennes motiv domineras av fjärilar och blommor och hon beskriver sina bilder som en ordlös berättelse.

  • Signerade och numrerade gicléer. Det finns endast begränsade exemplar av varje motiv.

  CATHARINA EDLUND

  Catharina Edlund är född 1977 i Sundsvall och bor i Huddinge med sin familj. Hon har studerat textildesign på Konstfack och är i grunden textildesigner. Mycket av inspirationen kommer under promenader i naturen och i hennes bildvärld vävs familjeliv, drömmar och natur ihop. Hon är också inspirerad av gamla japanska träsnitt och arbetar omsorgsfullt med perspektivförskjutningar i sina bilder. Hav och vatten är andra ofta förekommande motiv. "Jag vill ge betraktaren en bild att drömma sig bort i, på sitt eget sätt."

  • Signerade och numrerade grafiska blad/litografi. Det finns från 250 till 280 exemplar av varje motiv.

  STELLAN KARLSSON

  stellankarlsson.jpg

  Stellan Karlsson är född 1952 och bor i Växjö. Han är en svensk bildkonstnär, fotograf och grafiker. Hans bilder är ofta avskalade och tidlösa i svartvitt och innehåller såväl ljus som mörker – gärna med en dramatisk stämning. Stellan Karlsson har tidigare jobbat både dokumentärt och med reklam men har de senaste åren främst ägnat sig åt landskapsfotografering. Helst fotograferar han i Skåne och på Österlen där de öppna landskapen låter ljuset flöda i bilderna.

  • Signerade och numrerade gicléer. Det finns endast 99 exemplar av varje motiv.
  • Skapad på Edition Etching Rag 310 g 100% bomull

  Se fler konstverk av Stellan Karlsson