DN Logga

Unika Rocky-motiv av Martin Kellerman

Specialerbjudande för DN:s läsare

RockyDNrabatt.jpg

Rocky - välkänd för DN:s läsare

KellermanportrattDN: s läsare känner mer än väl till Rocky, den neurotiska hunden som dagligen avhandlat nojor, relationer och allehanda samtidsfenomen med vänner, familj och flickvänner i DN. Martin Kellerman, född 1973 i Växjö, började rita Rocky 1998 och sedan 2004 publicerade han dagliga serier i DN. Efter tjugo år bestämde han sig att lägga ner serien. Under tiden hade Rocky hunnit bli både tv-serie och teaterpjäs. Nu har NOA Gallery tagit fram två unika motiv i begränsad upplaga, signerade av konstnären.

RockyDNhuvud.litenRockys kök

I Rockys kök syns välkända karaktärer i Rockys universum och vänkrets. Perspektivet är uppifrån, och mitt i bildens kant sitter en lätt uppgiven Rocky. Ölflaskor, barnvagnar, mat på spisen, skräp i hörnen och i mitten står en liten betraktare, ett barn med en tomflaska i handen och stirrar häpet rakt på betraktaren. Bilden tecknades inför en utställning på Spritmuseum i Stockholm 2017. På muséet byggdes såväl ateljé, vardagsrum, kök och ett helt lantställe upp. Miljöer välkända för alla som följt Rocky, serietecknaren Martin Kellermans alter ego. Själv beskrev konstnären utställningen som "ett Junibacken för vuxna" och på muséet fick besökarna vandra omkring i Rockys värld. Spritromantik och alkohol har varit ett återkommande tema i Rocky sedan starten.

RockyDNhuvud.liten

I huvudet på Rocky

I huvudet på Rocky. Bilden är omslaget till volym 32, "Rocky loggar ut". När serien startar 1998 är huvudpersonen och hans vänner runt 20, men de åldras med seriens gång och inget är statiskt i Rockys universum. I takt med att allt fler vänner bildar familj fortsätter Rocky att kämpa med relationer. På bilden sitter han på krogen men drömmer sig bort, hem till lugnet och ensamheten i sin lägenhet. 

Om konstverken:

  • Upplagan är 250 exemplar signerade och numrerade
  • Pigment print, skapad på åldersbeständigt syrafritt fine art print 100% bomull
  • Inramad med svart träram 

Inspiration

rockykökstylad