Stäng
The Ugly Duckling (original)

The Ugly Duckling (original)

Tony Nilsson
39 000 kr
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
Endast 1 exemplar — det här är ett original
Specifikation
Storlek:
150 cm x 150 cm
Kategori:
Original
Tillverkad på:
Duk

The Ugly Duckling (original):

– Det hela började med en fantasiskiss av en svan (den i förgrunden) som jag blev väldigt förtjust i, kanske bottnar det i en gammal ”synd”. I 20-årsåldern gjorde jag nämligen en målning som döptes till ”Den deppande svanen”. Gud vet var den finns idag. För att betona min svans sårbarhet placerade jag honom närmast betraktaren, omgiven av två andra, vackra svanar – varav den ena till och med dyker för att undvika att konfrontera den. Med svanen placerad i ledande position vill jag även framföra budskapet att utseendet inte spelar någon roll och att man alltid ska vara sig själv, oavsett. När jag sedan stod där, med vad jag trodde var en färdig målning, fick jag en ingivelse – jag ville att något mer skulle hända i bilden. Den vita färgen som ser ut att rinna ner över målningen blev därför pricken över i:et och symboliserar vad jag anser om diskussionen kring mobbing; den borde suddas ut och vara överflödig. 

Unikt original i akryl och olja – endast ett exemplar 

Tony Nilssons skapandeprocess handlar om att följa instinkt framför logik och bara låta kreativiteten flöda; en process med experiment och frågor som anpassas till jaget, där formerna styrs av känslor som uttrycks och tar plats. Till skillnad från många andra konstnärer vill han därför heller inte placeras i en särskild kategori utan vara fri att skapa på sitt eget sätt, oavsett hur det tar sig uttryck. The Ugly Duckling (original) är ett originalverk och finns bara i ett enda exemplar som säljs på Noagallery.se. Storleken på akryl- och oljemålningen är 150 x 150 centimeter.

Alla som köper ett original av Tony Nilsson får som gåva hela Tonys frimärksserie som innehåller Dalaphant, Lovers, Raven och The Fox (värde 3.960 kr), alla finns att beskåda bland Tony Nilssons konstverk.