Stäng
We are now passing Ursviken
We are now passing Ursviken
We are now passing Ursviken
We are now passing Ursviken

We are now passing Ursviken

Per Nylén
4 720 kr5 900 kr
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
Såld
Specifikation
Storlek inramad:
40 cm x 40 cm x 5 cm
Teknik:
Akryl
Kategori:
Original
Tillverkad på:
Masonit med träram
”We are now passing Ursviken” av Per Nylén

Det var länge sedan jag målade ett ensamt litet hus bredvid två stora, så nu var det dags igen, säger konstnären Per Nylén om tavlan We are now passing Ursviken. Ursviken ligger nära Skellefteå-älven och havet så det är därför som det blir blått. De inne i ”gulhuset” hälsar på kusiner och mostrar och fastrar som har hakat på repstegarna innan för ett kort besök.

– En bekant, Olle Ljungström (numera avliden musiker, red.s anm), sa vid ett tillfälle; ”Per, dina tavlor är som en 3-minutersfilm”, och det är lite så jag ser på dem, säger Per. Man vet inte hur människorna ser ut men det pågår alltid lite galna aktiviteter inne i husen. Eller bara tanken på att cykla på en repstege till grannen är ju svindlande. Och vad de gör med stegarna och hinkarna har jag ingen aning om.

Unikt original – endast ett exemplar
Pers tavelmotiv är oftast gåtfulla, suggestiva och fantasieggande hus. Han målar i de flesta fall på en mdf-skiva och snickrar till träramen själv. Riktigt stora tavlor målar han på duk. Mestadels med akrylfärg och tuschpenna, men ibland blir det även oljepastell. Paletten domineras av blå och orangea toner.

– De senaste åren har jag använt mig av en iPad för att skapa, berättar Per. Det är något helt annat än att jobba med akrylfärg, men fy vad roligt. Det tar oftast längre tid att göra klar än en fysisk målning, konstigt men jättekul!
Pers motiv The elevator just stopped Hanna är ett original i akryl och tusch på mdf-skiva som säljs på Noagallery.se. Storleken inramad är 40 x 40 centimeter.

Se alla tavlor av Per Nylén här