Stäng
Manta Ray
Manta Ray
Manta Ray
Manta Ray
Manta Ray
Manta Ray

Manta Ray

Patrik Jonson
3 500 kr
Välj med eller utan ram:
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
I lager
Specifikation
Storlek:
64 cm x 48 cm
Storlek inramad:
75 cm x 61 cm
Upplaga:
50 numrerade och signerade exemplar
Kategori:
Foto
Tillverkad på:
Åldersbeständigt syrafritt papper 100% bomull

"Manta Ray" av Patrik Jonson:

Konstverket Manta Ray är ett foto av Manta Ray eller Djävulsrockan som den också kallas. Den mäter ca 2,5 m mellan vingarna och bilden är tagen på Maldiverna 2018. Mantan är helt ofarlig fast den har ett skrämmande namn på svenska. Den lever på att äta plankton som den tar in mellan sina armar/horn längst fram.

- Alla mantor har olika mönster på sin kropp och är därför unik berättar Patrik. - När man fotat en manta kan man skicka in bilden till en organisation som dokumenterar alla mantor och har den inte påträffats tidigare kan du få möjligheten att namnge den. Denna gång såg jag mantan på ca 20 meter håll, rakt på väg emot mig så jag hade gott om tid att ställa in blixtar och kameran på exakta värden. Målet var att ta bilden exakt när mantan kom fram till solen – och det lyckades.

Patrik vill med sitt arbete visa hur fantastiskt och vackert det fortfarande är i våra hav och hur viktigt det är att vi tillsammans bevarar vårt naturarv så det inte går förlorat.

Fotografi i limiterad upplaga

NOA Gallery kan presentera flera fotografier av Patrik Jonsson, däribland Manta Ray. Detta verk är ett grafiskt blad som mäter 64 x 48 cm, kompletterad med ram är måttet 75 x 61 cm.

Kamera: Nikon D850 med 8-15mm(9mm) fisheye lins dubbla blixtar.

Inställningar: ISO 320, f14, 1/250

Se alla Patrik Jonsons fantastiska fotografier!