Stäng
Tennis for Peace Billgren/Söderling 40 cm Signerade
Tennis for Peace Billgren/Söderling 40 cm Signerade

Tennis for Peace Billgren/Söderling 40 cm Signerade

Carl Fredrik Reuterswärd
19 000 kr
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
Slutsåld
Specifikation
Storlek:
40 cm
Upplaga:
199 numrerade exemplar, dessa 3 är också personligt signerade
Teknik:
Polyresin
Kategori:
Skulptur
Tillverkad på:
Polyresin

"Tennis for peace by Billgren och Söderling" 40 cm

Stöd kampen mot våldet genom att köpa Ernst Billgren och Robin Söderlings version av det unika samlarobjektet, tillika den berömda skulpturen Non-Violence. Originalet designades av den svenska konstnären Carl Fredrik Reuterswärds 1980 som en symbol för och hyllning till John Lennons kamp för en fredlig värld.

Billgren och Söderlings egen tolkning av symbolen fick namnet Tennis for peace by Billgren och Söderling som är skapad genom ett spektakulärt bollande med färger och tennisbollar för att skapa detta fantastiska konstverk. Allt överskott av försäljningen går till den ideella organisationen Non-Violence Project Foundation vars mål och syfte är att minska våldet i samhället.

Bara tre signerade exemplar 40 cm

Den knutna revolvern är i dag en av världens mest kända fredssymboler och står bland annat placerad utanför FN:s högkvarter i New York, Berlin och Peking. Skulpturen designad av Ernst Billgren och Robin Söderling för Non-Violence Art Project finns att köpa på Noagallery.se i tre olika storlekar – 19 centimeter, 40 centimeter och 1 meter.

Tennis for peace är tillverkad på handmålad polyresin och säljs i en begränsad upplaga. Det finns endast 499 exemplar av den mindre storleken, 199 exemplar av mellanstorleken och 8 exemplar av den största. Bara tre exemplar i mellanstorleken är personligt signerade, liksom fem exemplar i den mindre storleken. Ett äkthetscertifikat medföljer.