Stäng
And she loved her shoes
And she loved her shoes
And she loved her shoes
And she loved her shoes

And she loved her shoes

Maria Larkman
1 700 kr
Välj med eller utan ram:
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
I lager
Specifikation
Storlek:
30 cm x 30 cm
Storlek inramad:
42 cm x 44 cm
Upplaga:
190 numrerade och signerade exemplar
Teknik:
Silk Screen Prints
Kategori:
Grafiska blad
Tillverkad på:
Saunders Waterfront 356 gram

And she loved her shoes


- Jag har en väldigt kärleksfull relation till Stockholm. Har vuxit upp i Stockholm och följt stadens förändring, fått favoritplatser som jag återvänder till och beroende på årstid får de en viss energi.

Maria Larkman rör sig gärna i olika delar av sin hemstad och ser hela tiden nya saker eller upptäcker nya sidor av välkända platser. Ett av Stockholms nav är Stureplan där stockholmare stämt möte under årtionden. Ett perfekt ställe att visa upp nya kläder och skor. Ett ställe att både se andra och synas själv.


Grafik i tekniken lacollage


Konstnären Maria Larkman skapat helt nya citymotiv för NOA Gallery. Inspirationen är staden Stockholm, pulsen och det ständigt pågående livet som finns i staden. Maria Larkman arbetar med en teknik som heter Lacollage och det är en blandteknik mellan foto, kollage, måleri och lack. Motivet är ett grafiskt blad med en upplaga av 190 numrerade och signerade exemplar. Tekniken är seriegrafi eller screentryck, en klassisk grafisk tryckteknik. Maria Larkman beskriver det som ett fint hantverk som kombineras med moderna uttryck. Pappret är noga utvalt och inköpt från England för att återge motiven och färgerna till hundra  procent.

-Magiskt att se screentryckets förhöjande effekter och hur ett färgfält fördjupas och ger helheten på motivet ytterligare ett djup. En fantastisk metod att konstnärligt uttrycka sig i och ta fram en begränsad numrerad och signerad edition.

Se alla tavlor av Maria Larkman