Stäng
Lila Tiffany New York
Lila Tiffany New York
Lila Tiffany New York
Lila Tiffany New York

Lila Tiffany New York

Leif-Erik Nygårds
12 000 kr
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
I lager
Specifikation
Storlek inramad:
71 cm x 54 cm levereras med mörkgrå ram och reflexfritt glas
Upplaga:
25 numrerade och signerade exemplar
Teknik:
Foto
Kategori:
Foto
Tillverkad på:
Hahnemühle Fine Art Baryta

Lila Tiffany New York - Fotografi

Lila Tiffany utanför Carnegie Hall i New York 1967. Leif-Erik Nygårds studio låg i Carnegie Hall som på 60-talet var en smältdegel för kreativ talang. Här trängdes kända hyresgäster med Lee Strasbergs berömda Actors studio, modeskapare, musiker, dansare och författare. Många av lägenheterna var små, billiga studios med delat badrum och kök och en av hyresgästerna var före detta cirkusartisten Lila Tiffany. Varje dag satt hon utanför Carnegie Hall med sitt dragspel och spelade för folk som gick förbi, alltid med sin lilla cihuahua, pengarna sparade hon under madrassen. En av de kända hyresgästerna var Judy Garland som ofta stod och snackade med hisskillarna. När Leif-Erik Nygårds frågade om han kunde få fotografera henne svarade hon alltid artigt ja men det blev aldrig av. Leif-Erik Nygårds bestämde sig för att porträttera Lila Tiffany istället.

- Jag är så glad att jag fotograferade henne. På slutet när hon var för trött för att bära sitt dragspel så spelade hon munspel istället.

Fotografiet säljs i en exklusiv upplaga på 25 exemplar där varje exemplar är signerat och numrerat. Dessutom finns det en text på baksidan som berättar historien kring bilden. Fotografiet är 50 x 70 centimeter.