Gyllene morgon - Ejder

1.900 kr
Storlek:
59 cm x 42 cm
Storlek inramad:
64 cm x 47 cm
Upplaga:
50 numrerade och signerade exemplar
Ramar info
Utan ram
Vit ram
Svart ram
Lägg till i önskelista
I lager

Specifikation

Teknik:
Giclée
Kategori:
Grafiska blad
Tillverkad på:
Canson Arches Aquarelle 310 gram

Om konstverket

Gyllene morgon – ejder:

– Här befinner jag mig på Getterön utanför Varberg, berättar konstnären Lars Fredholm om tavlan Gyllene morgon – ejder. Platsen är världskänd för sina stora ansamlingar av vadarfåglar. Vi startade med bil halv två på natten för kunna vara på plats när solen går upp. När vi sedan anlände var det ett fantastiskt ljus med en morgondimma på marken, samtidigt som havet var absolut helt blankt.

Dessvärre var det inte en endaste vadarfågel på plats. Istället hittade han en ejderhona sittandes på en sten, i värmen av soluppgången, och överallt runt omkring var det massor av andra ejderhonor som turades om att vakta barnen och föda dem.

– Jag ligger ned tätt mot marken med ett skydd över mig för att inte bli upptäckt och skrämma iväg dem, säger Lars. Det var också så jag fick det låga persepektivet som jag var ute efter, i fågelns höjd. Det ska kännas som att man befinner sig i vattnet, tätt intill. Där låg jag och både skissade och fotograferade för att kunna återge lugnet, avkopplingen och det fantastiska ljuset denna morgon, allting som tillsammans skapade en så otroligt vacker stämning.

Exklusiv numrerad och signerad upplaga

Lars Fredholm färdigställer alla sina avareller utifrån foton och/eller skisser som han har med sig hem efter sina utflykter, i jakten på unika motiv av landskap och fåglar i naturen. Lars har skapat tavlan Gyllene morgon – ejder i akvarell och det här är en giclée på Canson arches aquarelle 310 gram. De säljs på Noagallery.se i en exklusiv upplaga om 50 exemplar, alla signerade och numrerade. Tavlan har måtten 59 cm x 42 centimeter, med ram är den 64 x 47 centimeter.

Specifikation

Teknik:
Giclée
Kategori:
Grafiska blad