Stäng
Kungen av söder
Kungen av söder
Kungen av söder
Kungen av söder

Kungen av söder

Karin Holmström
2 900 kr
Välj med eller utan ram:
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
I lager
Specifikation
Storlek:
34 cm x 34 cm
Storlek inramad:
49 cm x 51 cm
Upplaga:
78 numrerade och signerade exemplar
Teknik:
Pigment print
Kategori:
Grafiska blad
Tillverkad på:
Hahnemühle 310 g

”Kungen av Söder” av Karin Holmström

Vilda djur återkommer ofta i konstnären Karin Holmströms bildvärld. En resa under studentåren till Sydafrika och Kreuger Nationalpark lämnade stora avtryck vilka kommer ut i konsten. Att bevara elefanter och andra vilda djur på vår planet har blivit en mission i hennes konstnärsskap. Den här målningen startade som ett Stockholmsmotiv med Globen och Söder Mälarstrand.

– Länge höll jag kvar i den ursrungliga målningen men känslan och det där lilla extra infann sig aldrig utan jag fortsatte processen och släppte fram de vilda djuren istället, säger Karin. Ju mer du umgås med bilden, desto mer framträder allt eftersom och nästa gång du ser den kanske du får syn på något annat.

Grafiskt blad i begränsad upplaga

Karin kallar sin stil för figurativt abstrakt – motiven skiftar, det är snarare färgerna, impulserna, den direkta känslan och kraften som kännetecknar hennes tavlor. Hon vill inte att verket ska kännas för färdigt, det ska fortsätta hos betraktaren. Hon målar främst med akryl, i många lager, och skulpterar fram sina motiv som ska ge en både harmonisk och kraftfull känsla till betraktaren. Karins motiv Kungen av Söder finns på Noagallery.se i en exklusiv, begränsad upplaga om 78 exemplar. Motivet är ett pigment print efter ett original i akryl och finns att köpa med en speciellt utvald ram – inramad har den måttet 49 x 51 centimeter. Motivet är signerat och har både äkthetsintyg och en stämpel.

Se alla tavlor av Karin Holmström här