Stäng
Hear no Evil, Speak no Evil, See no Evil

Hear no Evil, Speak no Evil, See no Evil

Christin Björk
30 000 kr
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
Såld
Specifikation
Storlek:
90 cm x 159 cm
Teknik:
Olja
Kategori:
Original
Tillverkad på:
Italiensk linneduk

” Hear no Evil, Speak no Evil, See no Evil” av Christin Björk;

Hear no Evil, Speak no Evil, See no Evil är en parafras dvs en konstnärlig och personlig tolkning av ett annat verk. Och detta verk känner nog de flesta till och som i originalet handlar om tre apor som håller för öron, mun och ögon. – Ursprungligen är det ett japanskt verk som bygger på en buddistiskt tanke, genom att inte höra, prata och se ondska så kommer du heller inte sprida detta själv säger Christin.

Den västerländska tolkningen har dock fått en annan tvist, där det kan handla om att blunda för orättvisor. Men det är den traditionella som jag tilltalas av och personligen tror är väldigt sann. – Och i min tolkning har jag lagt till humor, men vad andra tolkar in är nog lika vitt skilt som i originalverket.

Unikt original i olja

Christins konstverk är en visulaisering av hennes inre tankar och sinnesstämningar som yttre erfarenheter och livet i sig ger henne.- I tankarna formas detta till motiv där djur ofta, likt en fabel, är med och levandegör min inställning till någon/något eller hur jag upplever en specifik situation säger Christin.

- Trots att jag målar föreställande motiv, om än med en surrealistisk ton, är det realistiska sekundärt, istället är det en känsla jag vill åt. En känsla som förklarar, lär mig och låter mig se och plocka fram humorn i en upplevelse, oavsett känslans ursprung säger Christin.

Queen of Change är ett unikt original skapad i olja på italiensk linneduk, konstverket mäter 95 x 100 cm.

Se alla tavlor av Christin Björk här