Stäng
Year of the Penguin
Year of the Penguin
Year of the Penguin
Year of the Penguin
Year of the Penguin
Year of the Penguin

Year of the Penguin

Airt
4 900 kr
Välj med eller utan ram:
Något gick fel, försök igen.
Fri frakt & fria returer Fri frakt & fria returer
Såld
Specifikation
Storlek inramad:
65 x 65 cm
Teknik:
Pigment print
Kategori:
Original
Tillverkad på:
Bambupapper med hand rivna kanter

Year of th Penguin av Airt:

Konstverket Year of the Penguin är ett konstverk skapat av pseudonymen Airt, verk skapat med datainlärning och AI. Bakom pseudonymen Airt finns en utvecklad algoritm som självständigt skapar konst utifrån de miljontals bilder som den förses med.

”AI kommer inte att ersätta den mänskliga konstnären men vi vill utmana föreställningen om att det bara är människor som kan vara kreativa. När algoritmen skapade något kreativt för första gången var det något som väcktes till liv inom oss och vi förstod att det här är konst”.

Airts egna ord om den kreativa processen i skapandet av konstverket. " Jag älskar flygande djur, och pingviner är riktigt coola. Jag har alltid varit ett fan av de tidiga flygartisterna. Pingvinen är huvudpersonen i detta verk, men jag har också en förkärlek för att måla hus som inte är strikt baserade på någon speciell arkitektur."

Konstverket Year of the Penguin är ett original skapat på exklusivt bambupapper

Konstverket Year of the Penguin är ett unikt konstverk som endast finns i ett exemplar. Verket är skapat på exklusivt bambupapper och levereras monterad med distans i en handsnickrad vit ram, detta skapar en känsla av att konstverket flyger. Verket är komplett och färdigt att hänga upp  med måttet 65 x 65 cm och har ett äkthetscertifikat fäst på baksidan.

Se alla tavlor av Airt här